Протест „Један од пет милиона“ одржан у Београду /видео/

Пратите нас
У Београду је вечерас одржан још један протест „Један од пет милиона“, а после обраћања код Ректората у Васиној улици учесници су се упутили у шетњу до Министарства финансија у Улици кнеза Милоша.

На почетку протеста организатори су честитали студентима што су, како кажу, „спасили Универзитет“, а поводом одлуке Одбора Београдског универзитета за етику да је докторат Синише Малог плагијат. Окупљенима су се обратили професори Слободан Првановић и Биљана Стојковић, пренео је Танјуг.

Организатори су овога пута позвали студенте, који су држали Ректорат у блокади, да са професорима предводе колону која се упутила ка Министарству финансија.

Првановић је рекао да је одлука о докторату Синише Малог „велики корак за Универзитет, али мали за Србију“, док је професорка Биљана Стојковић честитала студентима „слободан Универзитет“.

Од опозиционих политичара на протесту су били и лидер ДС-а Зоран Лутовац и Борко Стефановић из Странке слободе и правде, а раније данас су ДС, Двери и СзС позвали саопштењима грађане на протест.

Код Министарства финансија демонстрантима се обратио студент Срђан Маковић, који је рекао да студенти неће тражити смену Малог, него ће министра, каже, сменити грађани на улици.

Ово је био 51. протест. Први је одржан у новембру 2018. у Крушевцу, неколико дана пошто је Борко Стефановић нападнут уочи страначке трибине. Његови нападачи су ухапшени, а протести су настављени, не више под називом „Стоп крвавим кошуљама“, већ „Један од пет милиона“, а главна парола у последње време је „Бојкот“ избора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала