Парламент Боливије забранио учешће Моралеса на изборима

© REUTERS / LUISA GONZALEZПрипадник снага безбедности Боливије стоји поред присталица опозиције током сукоба на протесту у Ла Пазу
Припадник снага безбедности Боливије стоји поред присталица опозиције током сукоба на протесту у Ла Пазу - Sputnik Србија
Пратите нас
Доњи дом Парламента Боливије усвојио је Закон о одржавању општих избора, који забрањује Еву Моралесу да се кандидује и поништава његову победу из октобра, а документ је предат на потпис привременој председници Жањин Ањез.

Сенат Боливије усвојио је Закон којим се анулира победа Ева Моралеса на председничким изборима одржаним 20 октобра.

„Кворум Парламента је усвојио Закон ’О прелазном режиму за одржавање општих избора‘“, наводи се у саопштењу Парламента на званичном профилу на Твитеру.

У објашњењу које прати закон који је објавио Сенат Боливије наводи се да он забрањује лицима која су се раније имала два мандата заредом да се кандидују. На тај начин бивши председник земље Ево Моралес је онемогућен да учествује на предстојећим изборима.

Документ проглашава незаконитим изборе који су одржани 20. октобра 2019. године и њихове резултате, и такође одређује рокове за избор новог руководства Високог изборног суда (вршилац дужности Централне изборне комисије).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала