Како је Путин бирао професију

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да је у младости бирао између разних професија, укључујући и пилота и морнара. Међутим, према његовим речима, најважније је пронаћи се у одређеној професији и напорно радити како би се постигли резултати.

Током јавног часа на форуму „Пројектор“ у Јарослављу, одржаног 26. новембра, у коме је руски лидер учествовао путем видео-конференције, један од ученика је питао председника Русије за савет у вези са избором будуће професије.

Путин је одговорио да на то питање само може одговорити сваки човек за себе и додао да је то „тежак пут“.

„И ја сам, исто као и ви, био суочен са избором: шта да радим, куда да идем, шта да постанем“, одговорио је председник, истакавши да је на ту тему имао „веома сложене разговоре“ са родитељима и тренером, који је радио са њим у спортском клубу „Турбостроитељ“ при Лењинградској фабрици метала (вероватно је реч о Анатолију Рахлину, пишу руски медији).

„И ја сам у почетку имао различите жеље, као и сви млади људи — хтео сам да будем и морнар и пилот. Пажљиво сам гледао, проучавао и замишљао себе у тим професијама“, рекао је Путин.

Председник је истакао да је ишао у одговарајуће образовне установе и посматрао са стране шта људи раде, како разговарају, шта се дешава около.

„Ето, то је проба“, објаснио је председник.

Он је посаветовао младе људе и да се замисле у различитим радним условима.

„Седнеш сам, узмеш оловку у руке и почнеш да мислиш и ствараш. Или четкицу за сликање. Станеш поред балетске шипке, рецимо. Све то треба испробати на себи и осетити да ли ћеш се бавити тиме читавог живота. Да ли ћеш ујутру са задовољством ићи на посао или не? И када се пронађеш у некој области, тада ћеш схватити — то је за мене“, рекао је Путин.

Он је додао да није само довољно да се направи избор.

„Након тога треба напорно радити сваки дан. Морате уложити велике напоре како бисте дошли до резултата“, поручио је руски председник учесницима форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала