Војни званичници Русије и НАТО-а одржали састанак у Бакуу

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаНачелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов у Бакуу
Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов у Бакуу - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов и шеф Војног комитета НАТО-а Стјуарт Пич на састанку у Бакуу разговарали су о мерама за спречавање инцидената на контакт линијама Русија-НАТО, као и о изгледима за наставак дијалога војних стручњака, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Војни начелници су разменили мишљења о ситуацији у сфери европске безбедности и могућим мерама за спречавање инцидената на контакт линији Русија-НАТО, укључујући и изгледе за наставак дијалога између војних стручњака. Они су разговарали и о ситуацији у кризним регионима“, саопштено је из Министарства.

Како се наводи, то је први састанак Герасимова са Пичом, који је у јуну преузео дужности председавајућег Војног комитета НАТО-а.

Подсетимо — Пич је у јануару спомињао Русију у контексту главних изазова НАТО-а.

Руско војно руководство раније је више пута саопштавало да војна активност НАТО-а код руских граница проузрокује напетост.

„НАТО наставља да шири свој борбени потенцијал и војну активност у Европи. Јача своје војно присуство, распоређује додатне војне контингенте и офанзивно наоружање. Поред система ПРО који је распоређен у Румунији, Америка поставља такав систем и у Пољској. Редовно се одржавају војне вежбе и модернизује се инфраструктура морских лука, аеродрома и других војних објеката у земљама Алијансе. Значајно се повећао интензитет обавештајних активности“, рекао је у октобру министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала