Може ли се модерни Београд преселити у Борчу, Овчу и Крњачу?

© Фото : Дирекција за градско грађевинско земљиштеОвчански пут
Овчански пут - Sputnik Србија
Пратите нас
Урбанистичку подлогу за тај подухват који чека будуће инвеститоре дала је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, која је наручила План детаљне регулације за уређење поменутих насеља на левој обали Дунава, која се налазе у оквиру Општине Палилула.

План је израдио Урбанистички завод Београда и он се налази на раном јавном увиду који ће трајати до 24. децембра, преноси портал „еКапија“.

Како је наведено у документацији, главни очекивани ефекти плана су већа атрактивност овог подручја стационираног уз Овчански пут, као и бољи стандард становања.

У обухвату Плана је површина од укупно 369 хектара, а будуће насеље, које ће по плану имати 17.600 становника, подразумева мноштво нових садржаја, преноси „еКапија“.

Планирана је изградња нових саобраћајница, школа и здравствених установа, као и спортског комплекса, верских објеката, паркова, скверова и стамбених објеката, уз санацију неплански формираних стамбених блокова, као и мешовитих градских зона и комерцијалних садржаја.

План детаље регулације овог подручја обухвата пет локација за објекте предшколских установа, три основне школе, од којих су две планиране јужно, а једна северно у односу на Овчански пут, и једну средњу школу.

У плану је и градња једне установе примарне здравствене заштите која ће заузимати површину од 7.050 метара квадратних. Такође, ново насеље имаће три нова парка и три сквера.

Мешовити градски центри који су укључени у план подразумевају комбинацију комерцијалних садржаја са становањем, тако што су у приземљу стамбених објеката обавезни комерцијални садржаји.

Будуће насеље имаће и зону чисто комерцијалних садржаја, у оквиру које је планирана градња пословних комплекса, трговина на мало и велико (робне куће, тржни центри, дистрибутивни центри) и туристичких објеката.

Планирани спортско-рекреативни комплекс намењен је за тренинге и такмичења спортиста и спортских екипа на националном и међународном нивоу, а простираће се на 61,75 хектара.

Планом је предвиђена и изградња укупно 425 паркинг места.

Осим поменутих објеката, у плану је, између осталог, и градња трафостаница, приступних телекомуникационих мрежа, топловодне мреже, мерно-регулационих станица које су предуслов за гасификацију, као и геотермалних бунара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала