Бугарски историчар демантује Дрецуна: Наш војни аташе на северу Косова није пио ракију, већ радио

© AP Photo / Visar KryeziuПротест Срба на северу Косова
Протест Срба на северу Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарски војни аташе легално је боравио на северу Косова и радио је свој посао, рекао је професор историје Јордан Бајев за телевизијски канал „Телевизија Европа“.

Према речима Бајева, изјава српског посланика Милована Дрецуна, који је рекао да је неприхватљиво то што је бугарски војни аташе путовао на север Косова, неумесна је, узимајући у обзир односе суседних земаља и сарадњу у војној сфери.

Соломон Паси - Sputnik Србија
Бугарски политичар: Србија нам није дорасла

„Да ли је било неопходно да се шаље такав сигнал баш на тај начин? Дубоко сумњам у то. Осим тога, наш војни аташе, судећи по свему, није тамо беспосличио, није пио ракију — опростите на изразу, него је обављао своје дужности“, рекао је Бајев.

Дрецун је изјавио да је бугарски војни аташе путовао на север Косова, разговарао са становништвом и покушао да открије будући статус тог региона.

„То је нешто што са стране српских власти није прихватљиво. Како бисте ви реаговали да је наш војни аташе отпутовао у јужни део Бугарске, на пример, у Крџали, и тамо разговарао са турском националном мањином о њиховом статусу и о томе шта ће бити са том области?“, изјавио је Дрецун том приликом.

Раније је председник Србије Александар Вучић рекао да се бугарски војни аташе бави недозвољеним активностима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала