„Јабука“ раздора: Представници Зеленског бесни на „Епл“ због Крима

© Flickr / AndyЕпл
Епл - Sputnik Србија
Пратите нас
„Представништво“ председника Украјине Владимира Зеленског на Криму упутило је жалбе америчкој компанији „Епл“, која је у апликацији „Време“ обележила Крим као руску територију.

„Представништво председника Украјине у аутономној Републици Крим реагује на догађаје који се односе на погрешно обележавање Крима или на односе страних компанија са компанијама земље-окупатора на Криму. У вези са поменутим догађајима упутили смо одговарајуће захтеве АФП-у и ’Епл инксу‘“, наводи се у саопштењу представништва Украјине на званичном профилу на Фејсбуку.

Руска застава на Криму  - Sputnik Србија
Како ће Европа гледати на Крим за две деценије

Након састанка са представницом „Епла“ у Русији Дарјом Јермонилом шеф Комитета за безбедност и борбу против корупције при Државној думи Василиј Пискарев саопштио је да је америчка компанија уклонила грешку у апликацији „Време“ — Крим се сада приказује као део Русије.

Пре тога на апликацији није приказивано којој држави припадају кримски градови.

Украјинска амбасада у САД је након тога апеловала на руководство „Епла“ да у својим апликацијама коригује ознаке где се Крим обележава као руска територија.

Крим је постао руски регион после референдума одржаног у марту 2014. године, на којем се огромна већина грађана Крима и Севастопоља изјаснила за уједињење са Русијом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала