Где ће Макрон дочекати лидере „нормандијске четворке“

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Уђи у базу фотографијаЈелисејска палата у Паризу
Јелисејска палата у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Састанак лидера земаља „нормандијског формата“ (Украјина, Русија, Француска, Немачка), који је заказан за 9. децембар, одржаће се у Јелисејској палати у Паризу, саопштила је администрација француског председника Емануела Макрона.

„Самит у нормандијском формату одржаће се у Јелисејској палати у понедељак 9. децембра. Самиту ће присуствовати председник Француске Емануел Макрон, немачка канцеларка Ангела Меркел, председник Русије Владимир Путин и председник Украјине Владимир Зеленски“, прецизирано је у саопштењу.

Самит ће почети „у радним поподневним часовима и завршиће се у вечерњим часовима“, а детаљнији програм ће бити објављен накнадно.

Први састанак у „нормандијском формату“ одржан је 6. јуна 2014. године, а последњи 19. октобра 2016. године. Кијев није испуњавао обавезе које су усаглашене током претходних састанака лидера, због чега је настала дужа пауза у одржавању самита.

Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков је рекао да је нацрт завршног документа за предстојећи самит „спреман у основним цртама“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала