Москва проглашена за најбољу туристичку дестинацију на свету

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаЦрвени трг у Москви
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је освојила главну награду на конкурсу „Врлд тревел авордс“ у категорији „Најбоља туристичка дестинација. Град“.

„Освојили смо једну од најпрестижнијих награда у туризму. Управо је завршена церемонија доделе награда. Награђени смо туристичким Оскаром у главној категорији“, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјанин на Инстаграму.

Он је рекао да је ове године престоницу посетило 19,5 милиона туриста, а да тек предстоје новогодишњи празници.

A post shared by Сергей Собянин (@mossobyanin) on

„У то не убрајамо 45 милиона туриста који су били у једнодневној посети граду. То је висока оцена нашег рада и рада свих Московљана“, додао је Собјанин.

Церемонија доделе награде одржана је у Оману.

Руска престоница се у тој категорији такмичила са Лондоном, Њујорком, Лисабоном, Паризом, Санкт Петербургом, Сиднејом, Рио де Жанеиром и другим светским градовима.

За Москву је гласала већина туриста и представника индустрије.

Председница градског одбора за туризам Јекатерина Проничева истакла је да је награда „Врлд тревел авордс“ показатељ квалитета и знак да Москва јача своју позицију међународног туристичког центра.

„То је град са богатом историјом и културом, град са једном од највећих привреда у свету и огромна пословна метропола. Туристи из разних земаља, који долазе у Москву, носе позитивне утиске, стичу јединствена искуства и осећају се комфорно и безбедно“, оценила је Проничева.

​Она је додала да је оцена туриста, који су гласали за руску престоницу, поред стручњака из светске туристичке индустрије, најбоља потврда за то.

Најпрестижнија туристичка награда на свету „Врлд тревел авордс“ додељује се од 1993. године, а назива се и туристичким „Оскаром“.

Финале туристичког „Оскара“ ће 2020. године први пут бити одржано у Москви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала