Завршава се грандиозан мост који спаја Русију и Кину на суровом месту /видео/

© Sputnik / Дмитрий Тупиков / Уђи у базу фотографијаНови мост преко реке Амур из Русије у Кину
Нови мост преко реке Амур из Русије у Кину - Sputnik Србија
Пратите нас
Мост преко реке Амур, који ће повезати Русију и Кину, налази се у завршној фази. Овај значајан пројекат, први овакве врсте, јача економске везе две земље.

Градови Хеихе на северу Кине и руски најисточнији град Благовешченск, лоциран на другој обали реке Амур, који Кинези називају Хеилонгјианг, биће спојени овим мостом.

Он је дугачак више од километар и део је главног ауто-пута дужине 19,9 километара, а има две саобраћајне траке.

Амбициозни пројекат, вредан 300 милиона долара, почео је у децембру 2016. године, а два дела масовног ланчаног моста спојила су се крајем маја ове године. Нови циљ је достигнут у петак, када су локални званичници објавили крај радова на конструкцији и најавили отварање које је планирано за април 2020. године.

Мост који повезује Русију и Кину: Ускоро и жичаре

„Овај мост има стратешки значај за нас“, рекао је гувернер Амурске регије Васили Орлов на свечаној церемонији, а уз то је и нагласио значај профитабилности овог пројекта за регију.

„Сурови временски услови овог краја били су проблем за преласке преко границе годинама, али мост ће решити овај проблем“, истакао је Александар Козлов, руски министар за развој Далеког Истока.

Нови мост требао би да привуче велики број туриста, посебно из Кине. Међутим, туристи у први мах неће моћи да користе овај пут, који је пре свега доступан за карго камионе. Тек за годину и по дана, када буду направили прелазе за путнике, мост ће моћи да користе туристи и туристички аутобуси.

Козлов је рекао да ће туристима бити понуђен занимљивији и јефтинији начин преласка реке, и то жичарама које се тренутно граде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала