Руски амбасадор: Највећа концентрација лажи о Русији — у Вашингтону

© SputnikАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија
Пратите нас
У свету нема много престоница у којима је концентрација лажи на рачун Русије већа него у Вашингтону, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов на Омладинском форуму у Њујорку.

„Знамо да је извештавање о руској тематици у америчким медијима крајње тенденциозно. Вероватно је мало светских престоница у којима по квадратном метру има више лажних информација на рачун Русије и њене спољне политике него у Вашингтону“, рекао је Антонов.

Према његовим речима, у првој половини ове године у водећим америчким медијима од 12.500 хиљада разних прилога, 90 процената је имало негативан карактер, а позитиван само око 0,2 одсто.

Амбасадор је указао на то да такав једнострани приступ није користан за билатералне односе. „Због тога сматрам нашим заједничким задатком да постигнемо непристрастан однос према Русији, како би се у очима Американаца формирала позитивнија слика о њој“, рекао је Антонов.

Према мишљењу амбасадора, садашња криза у руско-америчким односима одражава склоност америчке елите да прецењује сопствене снаге и да потцењује могућности других.

„Хтео бих да нагласим да у руској политици нема антиамериканизма. Ми смо спремни за конструктивну сарадњу у оној мери у којој је за то спремна америчка страна“, изјавио је Антонов и додао да Русија очекује однос заснован на поштовању својих интереса и на часном и равноправном дијалогу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала