Чика са шајкачом узнемирио сплитске купце

© AP Photo / Vahid SalemiKомпанија „Кока-кола” тврди да за гојазност нису крива газирана пића, већ мањак физичке активности
Kомпанија „Кока-кола” тврди да за гојазност нису крива газирана пића, већ мањак физичке активности - Sputnik Србија
Пратите нас
Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама коке-коле у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца. На етикети је наведено да је земља порекла кока-коле Србија, а увозник Црна Гора.

Купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама“.

Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на домаћем тржишту.

​Како преноси РТРС, грађани Сплита сматрају да је та кока-кола, наводно, „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цену“.

Хрватски медији преносе да је „чико“ са етикете део службене Кока-Колине кампање „Славимо када смо заједно“, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске кока-коле случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили за јефтинију верзију, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Слична ситуација се десила пре две године у Загребу, када је једна жена на Фејсбуку објавила да на кока-коли коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као хрватске кока-коле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала