Пуцали на аутомобил посланика у Кијеву, убили његовог трогодишњег сина

© Фото : Полиция КиеваУ центру Кијева за сада непознати нападачи пуцали су на аутомобил локалног посланика, а том приликом убијен је његов трогодишњи син
У центру Кијева за сада непознати нападачи пуцали су на аутомобил локалног посланика, а том приликом убијен је његов трогодишњи син - Sputnik Србија
Пратите нас
У центру Кијева су за сада непознати нападачи пуцали на аутомобил локалног посланика, а том приликом је убијен његов трогодишњи син, јавио је Ројтерс, позивајући се на полицијске изворе.

За воланом „ренџ ровера“ је у тренутку напада био Вјачеслав Собољев, бизнисмен и посланик регионалног савета, навео је полицијски извор.

Украјинско Министарство унутрашњих послова није објавило ко је власник аутомобила, као ни идентитет жртве.

„После рањавања дете је умрло у возилу хитне помоћи на путу ка болници“, навело је украјинско Министарство на Фејсбуку.

Украјинска агенција „Униан“ јавља да се све одиграло у недељу на раскрсници улица Лео Толстој и Тарасовска, као и да су тај део блокирале полицијске снаге и да се за нападачима трага.

Наводи се и да је нападач највероватније побегао аутомобилом марке „лексус".

„Кијев пост“ извештава да се напад догодио око 17 часова по локалном времену и да је у близини ресторан „Марио“, чији је власник Собољев.

Према наводима „Дејли мејла“, нападачи су пуцали кроз прозор на месту возача, а трогодишњи дечак који је убијен је најмлађи син Собољева, који има петоро деце.

Додаје се да је Собољев изабран за посланика у парламенту града Кијева 2015. године као представник партије Блок бившег украјинског председника Петра Порошенка.

Собољев је бизнисмен из Доњецка, а у периоду од 2010. до 2011. био је извршни директор украјинског „Нафтогаса“, пренео је Танјуг.

Он је некада држао и ланац продавница у Доњецку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала