Путин: Стижу најновији бродови са моћним ракетама

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПутин на састанку са руководством Министарства одбране у Сочију
Путин на састанку са руководством Министарства одбране у Сочију  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да у састав наоружања Војно-поморске флоте Русије ступају бродови са моћним ракетама, који су у стању да радикално промене ситуацију на ратишту.

„Морнарица историјски игра кључну улогу у обезбеђивању одбрамбене способности наше земље, штити интересе Русије у Светском океану, значајно доприноси очувању војно-политичке стабилности“, рекао је Путин на састанку у Сочију, где ће одржати низ састанака са руководством Министарства одбране.

Путин је нагласио да у састав наоружања Војно-поморске флоте Русије ступају најновији бродови са моћним ракетама, са побољшаним карактеристикама домета и прецизности.

„Ово ефикасно оружје је у стању да радикално промени ситуацију на ратишту и да неутралише било какву агресију против Русије“, оценио је председник.

Путин је поставио задатак да се повећају борбене способности Војно-поморске флоте и додао да ће Ратна морнарица у наредним годинама почети да добија фрегате и подморнице које су модификоване за наоружавање хиперсоничним ракетама „Циркон“.

Председник је нагласио да хиперсонично оружје у морнарици постаје изузетно важно због очувања стратешке стабилности. Он је такође додао да је важно наставити са испорукама разарача и универзалних десантних бродова.

Високотехнолошка морнарица

Шеф државе је истакао да Русија треба да развија високотехнолошку Војно-поморску флоту, али да је важно задржати досадашњи темпо.

„Треба да наставимо са развојем модерне, високотехнолошке и по саставу уравнотежене морнарице, да наставимо да је наоружавамо техником последње генерације“, истакао је председник.

Потенцијал руске морнарице у борби против терориста у Сирији

Руска морнарица је потврдила свој високи борбени потенцијал у борби против терориста у Сирији, нагласио је Путин.

„Свој високи борбени потенцијал Војно-поморска флота је потврдила у борби против терориста. Желим да скренем пажњу на професионализам учесника операције: руководства, морнара, пилота поморске авијације“, рекао је Путин.

Он је додао да се у овом тренутку група руских бродова налази у источном делу Средоземног мора на обали Сирије, док је на обали луке „Тартус“ смештена руска војно-поморска база.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала