Руска војска негира лажи „Њујорк тајмса“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаВојна техника руске војске у Њижегородској области
Војна техника руске војске у Њижегородској области - Sputnik Србија
Пратите нас
Информације о томе да су Ваздушно-космичких снага Русије бомбардовале избеглички камп у Сирији нису тачне, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„На разочарење налогодавца ове лажне вести, морамо још једном да поновимо да, предаја координата циљева пилотима руских бомбардера или извештаји о испуњењу њихових задатака, нису у складу са онима који се чују у јавности“, рекао је Конашенков.

По његовим речима, „као и пре месец и по дана, смешне оптужбе аутора лажних вести заснивају се на снимку непознатог порекла на коме промичу преваранти из „белих шлемова“ у позадини зграде избегличлког кампа, са кадрима плавог неба на којима је требало да се налази руски авион и делови руских фраза који наводно припадају пилотима Ваздушно-космичких снага Русије".

Он је такође нагласио да се ово „поклопило“ са 27. новембром, неколико дана до објављивања материјала, британска Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је у октобру потписала са Њујорк тајмсом споразум о заједничкој истрази ратних злочина у Сирији.

„Ако смо раније, у октобру, због лажних вести Њујорк тајмса изражавали жаљење што је озбиљни лист постао жртва манипулација терориста и њихових саучесника у „Белим шлемовима“, у овом случају оно је неумесно – све се десило по узајамном договору“, рекао је Конашенков.  

Јуче је амерички лист оптужио руску војску да је бомбардовала стамбени блок у Сирији у коме живе избеглице. Том приликом је погинуло 19 особа.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала