Гасна умрежавања уочи Нове године

Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Крајем минуле недеље обележен је или најављен финиш неколико гасних пројеката у Европи и Азији, који су конкретан показатељ колико значајну улогу умрежавање произвођача и потрошача овог енергента има за привредни развој и енергетску безбедност свих земаља на траси транспорта природног гаса.

Ово је посебно битно за Европу, јер се још чека договор Москве и Кијева око евентуалног продужетка транзита руског гаса кроз Украјину ка европским потрошачима.

О значају завршетка градње гасовода ТАНАП и његовог повезивања са гасоводом ТАП, пуњењу гасом цевовода „Турског тока“ и почетку рада ове интерконекције заказане за 8. јануар 2020. године, када гас из друге цеви треба да потече и преко Балкана ка европским потрошачима, али и о завршетку и пуштању у рад гасовода „Снага Сибира“, који би могао да допринесе да Русија постане један од главних снабдевача Кине природним гасом и о томе како ће то утицати на енергетску безбедност Европе, Јелица Путниковић у „Енергији Спутњика“ разговара са стручњаком за енергетску безбедност Петром Станојевићем.

Гасна умрежавања уочи нове године

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала