ФБИ не може да заустави руску конкуренцију

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаДмитриј Песков
Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ не верује да амерички Федерални истражни биро (ФБИ), који упозорава на опасност од руских апликација, може да заустави конкурентне производе ИТ компанија из Русије, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„То је руски производ, споменути су неки програми који су у оквиру слободне конкуренције испред других сличних производа и који брзо заузимају позиције у одговарајућим сегментима тржишта, укључујући и тржиште страних апликација. Да ли се та конкуренција може обуставити сличним одлукама ФБИ? Мислим да не. Конкурентни производи ће свеједно бити тражени“, рекао је Песков, коментаришући саопштења да ФБИ сматра безбедносном претњом апликације које су произведене у Русији.

Песков је прокоментарисао и питање заштићености на интернету, истакавши да Русија не стреми да се огради на интернету од било кога.

„Русија се није ограђивала ни од кога ни на интернету нити у било чему. На интернету се немогуће оградити од било кога, а у овом случају немамо такав задатак ни такве намере, а о томе је више пута говорио наш председник. Русија на том пољу остаје потпуно отворена“, објаснио је он.

Додао је да одлука о производњи софтвера за смартфоне није идентична „ограђивању“, него је повезана са „антимонополним активностима“, што се практикује широм света.

Руски хакери

Он се осврнуо и на оптужбе о умешаности „руских хакера“ у објављивању докумената о преговорима Велике Британије и САД, рекавши да Запад користи термин „руски хакери“ као фетиш за скретање пажње са сопствених проблема.

„То је уобичајен термин и користе га као фетиш за скретање пажње са сопствених проблема. То је веома згодно за демонизацију, за скривање својих проблема — искористити тај фетиш, застрашивање у виду руских хакера. Ми смо се више пута сусретали са тим и због тога се односимо према томе са одређеном дозом ироније. То је немогуће озбиљно коментарисати“, истакао је Песков.

Он је додао да такве оптужбе по правили нису аргументоване нити потврђене.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала