ФБИ плаши Американце Русима: Не користите руске апликације!

© Depositphotos.com / SIphotographyМушкарац гледа телефон
Мушкарац гледа телефон - Sputnik Србија
Пратите нас
Информације ФБИ да све апликације из Русије прикупљају информације за руске специјалне службе представљају дезинформацију и „ново застрашивање“ Русима, саопштио је Спутњику представник „Ростеха“.

„Видимо да је притисак постао инструмент борбе на тржишту наоружања, где су наши западни партнери заборавили шта је лојална конкуренција. Сада су прешли на високе технологије у цивилној сфери, на програмере мобилних апликација“, рекао је саговорник агенције.

Он је нагласио да је стручњацима, ако се озбиљно говори о безбедности „софтвера“, добро познато где се налазе главне опасности.

Страни софтвери који се користе у компјутерима, телекомуникацијама, индустријској опреми и системима често садрже ’обележиваче‘ који вам омогућавају да прочитате информације, да са даљине утичете на рад опреме, чак и да је искључите. То није тајна. То је заиста опасно“, саопштио је представник „Ростеха“.

Предузећа радиоелектронског кластера која улазе у државну корпорацију „Ростех“ баве се израдом и производњом софтвера који у перспективи могу да замене стране аналоге у стратешким гранама индустрије. Осим тога, корпорација ради на решењима у сфери сајбер-безбедности.

Раније је сенатор из Демократске партије САД Чак Шумер послао писмо ФБИ у којем је навео да руске апликација „Фејсап“ представља „претњу по националну безбедност“. Као одговор, ФБИ је саопштио да такву претњу представља свака апликација из Русије, пошто руске специјалне службе имају приступ информацијама које апликације сакупљају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала