Гости хотела краду ве-це шоље, тушеве, телевизоре, а што су богатији то су похлепнији

CC0 / Pixabay / Хотелска соба
Хотелска соба - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Већина хотелских гостију сматра да су сапуни, кесице шампона, оловке, капе за туширање сувенири, које имају право да спакују у свој кофер при повратку кући, али има и оних који из хотела односе телевизоре, клавире, душеке, па чак и препариране животиње. Што су гости богатији, то су похлепнији.

То је показало истраживање немачког портала „Велнес хевен“, веб-водича за спа-хотеле на основу анкета која је спроведена међу 1.157 хотелијера о томе који се предмети најчешће краду.

Бизарностима никад краја

Истраживање открива упадљиву разлику између „лоповских манира“ гостију хотела са четири звездице и оних који одседају у хотелима са пет звездица, наводи се у закључцима истраживања.

Огромна већина гостију краде пешкире и баде-мантиле — можда као ствари које ће им добро доћи за следећи спа-одмор, а у стопу их прати крађа вешалице, оловака и прибора за јело.

Поред тих „уобичајених“ предмета, регистрован је и низ бизарних крађа које указују на живу машту делинквената.

CC0 / Pixabay / Веровали или не, хотелска соба може да буде буквално очерупана
Гости хотела краду ве-це шоље, тушеве, телевизоре, а што су богатији то су похлепнији - Sputnik Србија
Веровали или не, хотелска соба може да буде буквално очерупана

Наиме, гостима једног берлинског хотела је вероватно било потребно извесно мајсторско умеће када су успели да из апартмана однесу санитарни чвор, одводну цев, цео умиваоник, главу туша, хидромасажни туш и даску за ве-це шољу, констатује портал.

Међу саблажњиве случајеве лоповлука спадају и одношење великог клавира из лобија једног хотела у Италији, или скидање и одношење бројева са врата хотелских соба у Италији.

У Француској је један гост ухваћен како покушава да украде препарирану главу вепра, коју је касније добио као трофеј, јер су његови пријатељи купили од хотела тај драгоцени комад и дали му га као венчани поклон, док су у једном хотелу близу Салцбурга украдене дрвене клупе из сауне...

Енглези, Немци, Французи — свако краде на свој начин

Када је реч о ранг листи лопова разврстаних по националности добија се другачија слика.

Испоставило се, на пример, да немачки и британски гости у хотелима имају прилично досадне лоповске навике — поред пешкира и огртача за купање, углавном се фокусирају на „мажњавање“ козметике и тоалетног прибора.

CC0 / Pixabay / Из хотелског ресторана најчешће нестаје прибор за јело
Гости хотела краду ве-це шоље, тушеве, телевизоре, а што су богатији то су похлепнији - Sputnik Србија
Из хотелског ресторана најчешће нестаје прибор за јело

За разлику од њих, Аустријанци су пробирљивији што се тиче ранг листе похаране хотелске опреме, јер су оријентисани на финије ствари, као што су посуђе и апарати за кафу. Чини се да жеђ за кафом не могу да утоле.

На мети Американаца су хотелски јастуци и батерије, док Италијани више воле винске чаше као хотелски сувенир, а фенови за косу су омиљени предмет крађе међу гостима из Швајцарске.

Французи, с друге стране, краду на спектакуларнији начин: они представљају нацију коју углавном привлаче телевизори и даљински управљачи. Хотелски гости из Холандије у својим сувенирима траже пре свега практичну корист — њихови фаворити су сијалице и тоалет папир.

Није исто у хотелима од четири звездице и хотелима од пет звездица

Истраживање је такође показало значајне разлике када су у питању крађе између гостију хотела са четири звездице и хотела са пет звездица, при чему ови потоњи воле да „понесу“ са собом скупоцене предмете.

Анкетирано је укупно 634 менаџера хотела са четири звездице и 523 менаџера из хотела са пет звездица како би се утврдиле „лоповске“ навике гостију у зависности од њиховог богатства. Како се испоставило, изгледа да је мото — „похлепа је добра“ — нарочито уврежена код имућне клијентеле хотела са пет звездица.

CC0 / Pixabay / У хотелском купатилу лоповима више нису интересантни шампони и лосиони за тело, већ комплетна опрема
Гости хотела краду ве-це шоље, тушеве, телевизоре, а што су богатији то су похлепнији - Sputnik Србија
У хотелском купатилу лоповима више нису интересантни шампони и лосиони за тело, већ комплетна опрема

Наиме, вероватноћа да ће висококвалитетни телевизори бити украдени у хотелима са пет звездица је девет пута већа него у онима са четири звездице, а слично је и са уметничким делима која су популаран предмет жеље у луксузним хотелима, где је вероватноћа њихове крађе 5,5 пута већа него у онима с једном звездицом мање, пренео је Танјуг.

Таблет рачунари и душеци такође се много чешће краду у хотелима са пет звездица.

Гости хотела са четири звездице задовољни су са мање спектакуларним поклонима — тамо је „потражња“ за пешкирима и вешалицама већа него у хотелима са 5 звездица. Типичан гост хотела са четири звездице посебно воли практичне ствари као што су батерије и даљински управљачи, будући да је вероватноћа крађе тих предмета 3,1 пут и 4,9 пута већа него у хотелима са пет звездица, показују резултати истраживања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала