Одлука о руским спортистима биће донета у Лозани

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаВАДА
ВАДА - Sputnik Србија
Пратите нас
Седница Извршног комитета Светске антидопинг агенције (ВАДА), на којој ће се дискутовати о препорукама у вези са статусом Руске антидопинг агенције (Русада), неће бити одржана у Паризу, како је било планирано, већ у Лозани.

„Иако је седница првобитно требало да се одржи у Паризу, ВАДА је донела одлуку да то буде у Лозани и то због потенцијалних проблема због генералног штрајка у Паризу“, наводи се у саопштењу из седишта агенције.

Седница ће бити одржана 9. децембра, а предвиђено је да на конференцији за новинаре говори председник ВАДА Крег Реди.

Иначе, на тој седници треба да буде донета одлука да ли је Русија манипулисала допинг подацима које је предала почетком године.

Одбор за усаглашеност је саветовао Извршном комитету да не прихвати те податке као валидне, наводећи да нису „ни потпуни ни поуздани“.

Одбор је 25. новембра сугерисао да се Русији забрани организација међународних такмичења у наредне четири године, а да на такмичењима могу да учествују само „чисти“ спортисти у неутралном статусу, као и да се репрезентацији Русије забрани да се у наредне четири године такмичи под руском заставом на великим такмичењима.

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова рекла је недавно да су покушаји политизације ситуације и покушаји да се Русија одстрани са великих такмичења — недопустиви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала