Србин који је постао руски академик

Пратите насTelegramOdyssey
Наша јавност навикла je на успехе спортиста и младих научника, али ретко имамо прилику да чујемо да је стручњак из Србије добио признање највише научне установе неке друге земље.

Гост „Спутњик интервјуа“ биће директор Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Клиничког центра Србије (КЦС), проф. др Лазар Давидовић, који је изабран за иностраног члана Руске академије наука.

Професор Лазар Давидовић тек је шести Србин који је успео да стане раме уз раме са највећим стручњацима у Руској академији наука. Питамо га како је постигао тако велики успех? Колико је развијена руска медицина и да ли је заблуда да заостаје за западном медицином? Клиника за васкуларну хирургију КЦС има и међународну акредитацију — шта то значи? Да ли је Клиника за васкуларну хирургију преоптерећена пацијентима? Које су најчешће васкуларне болести у Србији и шта најчешће доводи пацијенте на хируршки сто? Ко долази на усавршавање на Клинику за васкуларну хирургију и где наши студенти иду на усавршавање? Имамо ли довољан број хирурга? Како зауставити младе да не оду из земље?

Емисију води и уређује Наташа Милосављевић.

Србин који је постао руски академик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала