Вучић у Сочију: Састанак са Путином је веома важан за Србију

© Tanjug / Марко ЂоковићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Сочију да очекује и нада се добром састанку са руским председником Владимиром Путином, који је планиран за сутра, истичући да је реч о веома важном састанку за Србију.

Вучић је за РТС, по доласку у Сочи, истакао да ће са Путином разговарати о свим кључним питањима — од Косова и Метохије, преко ситуације у региону Западног Балкана, до тога како Путин сагледава политичку ситуацију у Европи, Евроазији и целом свету.

Он је истакао да је за Србију од кључног значаја разговор о билатералној сарадњи и унапређењу трговинске размене.

Вучић је изнео податак да је робна размена прошле године била 3,6 милијарди долара, а да ће у првих 10 месеци ове године прећи ниво из прошле године, пре свега због тога што Србија увози енергенте, услед економског и индустријског раста.

Додао је да ће важан део разговора бити посвећен сарадњи у области унапређења железничке мреже у Србији.

Коментаришући чињеницу да је посета Русији уследила након афере „руски шпијун“, Вучић је рекао да је он то затворио у разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком.

„Ми смо рекли истину, савест нам је чиста и уверени смо да ћемо наставити са развојем најбољих односа са Русијом. Ако имају шта да нам замере, волео бих то да чујем, немам проблем са тим“, рекао је Вучић.

На подсећање да су уочи његовог одласка у Русију у Србију стигли руски хеликоптери Ми-35М, Вучић је поновио да је реч о летелицама које спадају у најбоље на свету, пренео је Танјуг.

„Видим то као додатни гест пријатељства и пружену руку Србији пред посету Сочију“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала