Бугарска о транспорту руских хеликоптера за Србију: Не бринемо!

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВишенаменски хеликоптери Ми-35М за време војних вежби
Вишенаменски хеликоптери Ми-35М за време војних вежби - Sputnik Србија
Пратите нас
Транспорт руских хеликоптера Ми-35М преко Бугарске у Србију није разлог за забринутост бугарског Министарство одбране, јер је дозвола за њихов превоз тражена и издата у складу са међународним правилима, рекао је заменик министра одбране Бугарске Атанас Запрјанов за бугарски ТВ канал „Телевизија Европа“.

„То што се догодило, није нас узнемирило. Штавише, хеликоптер је био растављен приликом транспорта. То су ваздушне војне испоруке. И НАТО врши такве испоруке и лети ваздушним простором Русије, када, на пример, иде у Авганистан“, додао је он.

На коментар водитеља да се у српским медијима говори о припреми за потенцијални конфликт на Косову помоћу руског наоружања, Запрјанов је апеловао да се не коментаришу такве информације.

Четири нова хеликоптера Ми-35М које је Србија купила од Русије, стигла су 2. децембра у Србију. Реч је о типу хеликоптера каквог до сада није било у јединицама Војске Србије, а који ће још више ојачати наше ваздухопловне снаге. Било је најављено да ће нови хеликоптери стићи у првом кварталу 2020. године, али их је Русија испоручила пре предвиђеног рока и то два дана уочи сусрета председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, у Сочију. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала