Меркелова саопштила због чега су протерали руске дипломате

© AP Photo / Jens MeyerНемачка канцеларка Ангела Меркел
Немачка канцеларка Ангела Меркел - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка је одлучила да протера руске дипломате, јер није добила помоћ од Москве у истрази о убиству држављанина Грузије у Берлину, саопштила је немачка канцеларка Ангела Меркел на маргинама самита НАТО-а.

„Предузели смо одговарајуће мере, јер нисмо видели да нам Русија помаже у истрази тог убиства“, објаснила је Меркелова и нагласила да је разговарала о томе за време билатералних контаката са савезницима.

Према њеном мишљењу, протеривање руских дипломата неће бити препрека за одржавање самита „нормандијске четворке“. Она је додала да је спремна да разговара о том питању са председником Русије Владимиром Путином у Паризу.

„Састаћу се са руским председником следеће седмице. Обавестићемо га како смо радили на томе“, истакла је Меркелова.

Самит лидера „нормандијске четворке“, коју чине Русија, Украјина, Немачка и Француска, биће одржан 9. децембра у Паризу.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да немачке власти протерују два радника руске амбасаде у Берлину.
У саопштењу се истиче да је таква одлука повезана са случајем нарученог убиства држављанина Грузије у Берлину.

Министарство је званично позвало амбасадора Русије Сергеја Нечајева и упутило му ноту, преноси лист „Шпигл“ позивајући се на сопствене изворе.

У саопштењу немачког Министарства наводи се да власти ове земље очекују од Русије озбиљну и хитну сарадњу у истрази убиства у Берлину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала