Москва о протеривању руских дипломата: Бићемо принуђени на контрамере

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПоглед на облакодере пословног центра Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви
Поглед на облакодере пословног центра Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска страна је приморана да спроведе читав низ реципрочних мера у вези са чињеницом да се двоје дипломата руске амбасаде у Берлину прогласе персонама нон грата, саопштило је Министарство спољних послова Русије за Спутњик.

„Сматрамо да су изјаве немачке стране о протеривању двоје запослених у руској амбасади у Берлину неосноване и непријатељске“, наводи Министарство.

„Политизован приступ истрази је неприхватљив. Принуђени смо да применимо читав низ реципрочних мера“, нагласило је Министарство.

Министарство је саопштило да је о очекивању помоћи Русије у истрази убиства „последњи пут говорио државни секретар Михаелис амбасадору Нечајеву 20. новембра 2019. у разговору одржаном у немачком Министарству спољних послова“.

Раније је објављено да је Министарство спољних послова Немачке прогласило за персоне нон грата двојицу службеника руске амбасаде у Берлину у вези са случајем убиства држављанина Грузије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала