Реципрочне мере: Русија протерала бугарског дипломату

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаАмбасада Бугарске у Москви
Амбасада Бугарске у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је протерала дипломату бугарске амбасаде у Москви као реципрочни одговор на раније проглашавање за персону нон грата руског дипломате у Бугарској, саопштио је извор у Министарству спољних послова Русије.
Извор у Министарству истакао је да је на овај „реципрочни одговор“ руска страна упозоравала раније.

„Чињеница да је бугарска страна решила да то објави потврђује да јој недостају други информациони разлози“, додао је он.

Раније је агенција Ројтерс саопштила да је Русија протерала бугарског дипломату након што је Софија одбила да изда визу новом руском војном аташеу. Према наводима агенције, бугарски амбасадор у Москви Атанас Крастин обавештен је да дипломата треба да напусти Русију у наредна 24 сата у складу са дипломатским протоколом.

У октобру је објављено да су бугарске власти протерале руског дипломату из земље, сумњичећи га за обавештајне активности. Након тога је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко најавио реципрочне мере које ће предузети Русије.

Претходно је истог месеца објављено да су бугарске власти одбиле да издају визу војном аташеу у Амбасади Руске Федерације у Софији. Одлука о одбијању визе донета је на препоруку неименоване институције са којом је договарано именовање. Москва је обавештена о тој одлуци, истакло је тада Министарство спољних послова Бугарске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала