Русија спремна одмах да продужи Споразум о офанзивном наоружању

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је спремна да до краја године, без прелиминарних захтева, продужи Споразум о ограничењу стратешког офанзивног наоружања СТАРТ-3, рекао је руски лидер Владимир Путин на колегијуму о војним темама.

„Русија је спремна да одмах, до краја године, без било каквих прелиминарних услова, продужи споразум СТАРТ-3“, рекао је руски лидер.

Он је подсетио да рок важења споразума ускоро истиче и за сада од партнера није било никаквих реакција на предлог Русије о његовом продужењу.

Амерички професор објаснио зашто је Русија показала Американцима „Авангард“

Путин је такође саопштио да је на предлог да се уведе мораторијум на распоређивање ракета одговорио само француски колега Емануел Макрон, и то, према речима руског лидера, тера Русију да предузме мере заштите.

„Русија није заинтересована за покретање трке у наоружању и постављање ракета тамо где их сада нема“, објаснио је председник.

Споразум о смањењу стратешког наоружања потписан је 2010. године и тренутно је једини руско-амерички споразум о контроли наоружања. Споразум истиче у фебруару 2021. године, али Вашингтон још увек није одлучио да ли ће га продужити, док је Русија више пута наглашавала да је спремна за дијалог.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала