Кремљ о нормандијском самиту: Наоштрили смо се на озбиљан рад

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСенатски дворац у Кремљу
Сенатски дворац у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је наоштрена на озбиљан рад у оквиру нормандијског самита у Паризу и од тог сусрета очекује велики помак по питању решавања украијнске кризе, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је указао и на то да сва решења морају бити безалтернативно у складу са постигнутим Минским споразумом.

„Очекујемо да ће бити направљен озбиљан помак по питању унутрашњег конфликта у Украјини, али и постигнута сагласност свих да не постоји алтернатива Минском споразуму“, нагласио је.

Песков није желео да коментарише иницијативу председника Украјине Владимира Зеленског о формирању „локалне страже“ на територији коју не контролише Кијев.

„О тој иницијативи сазнали смо из медија, зато и не можемо да је коментаришемо. О томе ћемо детаљно разговарати током сусрета и тек након тога ћемо моћи нешто више да кажемо о тој идеји “, додао је портпарол Кремља.

Поред тога, Песков је рекао и да се Москва нада да ће на маргинама тог самита бити реализовани и билатерални сусрети са лидерима све три земље — са председником Француске Емануелом Макроном, канцеларком немачке Ангелом Меркел и председником Украјине Владимиром Зеленским.

Подсетимо, састанак лидера „нормандијске четворке“ за решавање ситуације у Украјини ће бити одржан 9. децембра у Паризу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала