Милица Мандић и Тијана Богдановић преко Москве до Токија!

© Tanjug / ZORAN ZESTICТеквондисткиња Милица Мандић на аеродрому Никола Тесла
Теквондисткиња Милица Мандић на аеродрому Никола Тесла - Sputnik Србија
Пратите нас
Српске репрезентативке у теквондоу Милица Мандић и Тијана Богдановић обезбедиле су учешће на Олимпијским играма у Токију 2020, уласком у финале завршног Гран-прија у Москви.

Милица Мандић (преко 67 кг) учешће на Играма 2020. изборила на свој 28. рођендан и то ће јој бити треће учешће на најважнијем светском спортском догађају, док ће Богдановићева други пут наступити на олимпијском турниру, преноси Танјуг.

„Крај године и најјачи турнир по обичају је финални Гран-при. Овај има посебан значај јер се овде решава виза за Токио. Још једна добра ствар је била што је Тијана ушла у финале преко изузетних конкуренткиња које ће то исто бити и у Токију. Милица је победом над троструком светском шампионком Британком Бјанком Валден успела да прекине доминацију једне од најбољих такмичарки. Бјанка Валден је побеђена у најбољем моменту за нас. Сутра имамо још финалне борбе и надам се да ће девојке и то изгурати“, рекао је Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије.

Богдановићева ће се у финалу категорије до 49 килограма борити са једном од најбољих такмичарки Кинескињом Ву, док ће Мандићева у финалу за противницу имати Кинескињу Зенг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала