На скупу у Берлину о дијалогу Београда и Приштине

© Tanjug / Сава РадовановићЗграда Рајхстага у Берлину
Зграда Рајхстага у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
У Берлину се данас одржава скуп под називом „Балкански дијалози“, на којем ће се бити размотрене европске перспективе Западног Балкана и могућности постизања позитивних помака у односима Београда и Приштине.

На скупу ће учествовати велики број политичких лидера из нашег региона, али и утицајне дипломате из САД, ЕУ, Немачке и представници академске заједнице, а организатори су Исток-Запад институт из Њујорка, Београдски фонд за политичку изузетност и Минхенска безбедносна конференција.

Косово и Метохија је централна тема конференције, којој ће бити посвећене две од четири пленарне сесије, а скупу ће, како је саопштила Канцеларија Владе Србије за КиМ, присуствовати и њен директор Марко Ђурић.

Главни панелиста на конференцији биће председник Косова Хашим Тачи, који ће се према дневном реду те конференције састати са бившим немачким амбасадором Волфгангом Ишингером, бившом високом представницом ЕУ за спољне послове Кетрин Ештон и америчким дипломатом Франком Визнером, јавили су косовски медији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала