Одложено пребацивање џихадиста из Сирије, Бањалука поручује: Чим стигну, хапсимо их

© AFP 2023 / SAID KHATIBПрипаднице радикалне исламистичке групе у Појасу Газе
Припаднице радикалне исламистичке групе у Појасу Газе - Sputnik Србија
Пратите нас
Повратак групе држављана Босне и Херцеговине из Сирије који је планиран за сутра одложен је до даљњег због изненадних и непредвиђених околности у тој земљи, преносе медији.

О одлагању је јавност обавестило Министарство сигурности Босне и Херцеговине, које је, иначе, обавило све припреме за пријем држављана-повратника из Сирије.

Реч је о првој групи жена и деце, који је требало да се врате на основу ранијих одлука Председништва и Већа министара БиХ.

У Министарству кажу да су у сталном контакту и настављају сарадњу са међународним партнерима, како би се транспорт држављана из Сирије обавио када се за то стекну повољни услови, преноси Кликс.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске добило је сва имена држављана БиХ, који би ових дана требало да буду депортовани из Сирије, потврдио је министар Драган Лукач и додао да ће они, који су учествовали у терористичким активностима одмах по доласку бити ухапшени.

„Имамо информацију да у тој групи има девет особа које представљају опасност за Српску и за БиХ и они морају бити стављени под контролу, ухапшени и процесуирани за све што су урадили у Сирији, Ираку или некој другој земљи“, рекао је Лукач, пренела је РТРС.

Нада се, каже да ће суд и тужилаштво, који су водили те процесе, одредити адекватне мере према њима.

„Они морају да буду предмет контроле свих безбедносних институција у БиХ, како би их држали под контролом, јер од њих не можемо да очекујемо ништа добро“, рекао је Лукач.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала