Сорошева „војска“ би да споји Београд и Приштину, мета је Србија

© AP Photo / Francois MoriЏорџ Сорош у Паризу.
Џорџ Сорош у Паризу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Готово да нема недеље да Запад и кругови око Сороша не организује неку међународну дискусију између представника Београда и Приштине на тему коначног решења за Косово. Покушавају ли тако на „на мала врата“ да оживе дијалог који је мртав због понашања Албанаца.

Хашим Тачи, председник такозване државе Косово данас у Берлину, на скупу под називом „Балкански дијалози“, говори о могућности постизања позитивних помака у односима Београда и Приштине. Дакле, о помаку прича такозвани председник непризнате државе која је увела нецивилизацијске таксе остатку Србије, чиме је и убила дијалог.

Пропаганда Сороша

То није прва панел дискусија те врсте о Косову, а углавном их финансирају и праве организације које су у директној или индиректној вези са Џорџом Сорошем.

Политиколог Драгомир Анђелковић нема дилему да такви скупови Србији само наносе штету.

„Они имају пропагандни ефекат за Косово, Хашима Тачија и за део косовских политичара, док за Србију не доносе никакву корист, већ нам отежавају и смањују простор за покушај договора са центрима моћи у Америци са којима бисмо можда могли нешто и да направимо“, каже Анђелковић.

Поред лидера из нашег региона и великог број утицајних дипломата из САД, ЕУ, Немачке, на скупу ће се наћи и представници академске заједнице.

Модел две Немачке

Анђелковић каже да није никакво изненађење то што су Тачијеви главни саговорници бивша висока представница ЕУ за спољне послове Кетрин Ештон, амерички дипломата Френк Визнер и бивши немачки амбасадор Волфганг Ишингер.

„Сви они су првоборци подршке косовском сепаратизму и перјанице у наметању Србији модела две Немачке као коначног решења за Косово. За нас тај модел значи да све губимо, без признања Косова у првом кораку, док би у другом дошло и до тога“, објашњава наш саговорник. 

Организатори скупа у Берлину су Исток-Запад институт из Њујорка, Београдски фонд за политичку изузетност и Минхенска безбедносна конференција, што је за Анђелковића само потврда да иза свега стоји сорошевски лоби.

„Све те организације су део пропагандног и идеолошког сорошевског комплекса и њихов циљ је да се промовишу не само независно Косова и политика Косова, већ и Хашим Тачи и сви Сорошеви партнери на Косову“, истиче он.

Већ виђено

Према Анђелковићевим речима, све то за нас није добро јер су те исте организације често нападале и Србију, и Русију, и Републику Српску, често и Доналда Трампа, а такве организације нам отежавају да направимо неки споразум са Трамповим окружењем.

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, скупу ће присуствовати и њен директор Марко Ђурић, а дијалог Београда и Приштине ће бити у средишту пажње, с обзиром да већ неколико месеци није разговарано на ту тему, која је кључна за евроатлантске интеграције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала