Мухамед и Алија освајају САД

Пратите нас
Међу десет најпопуларнијих имена за дечаке у САД први пут се појавило име Мухамед , док је у топ-10 имена за девојчице ушло име Алија.

Међу десет најпопуларнијих имена беба ове године у Сједињеним Америчким Државама (САД) нашла су се и имена Мухамед и Алија, јавља агенција Анадолија.

Листу од сто најпопуларнијих имена за дечаке и девојчице у САД објавила је компанија „Бејби центар“.

Реч је о компанији која се представља као највећи водич за родитељство и чији сајт посећује седам од десет трудница у САД. Листа је сачињена на бази анкете у којој је учествовало 600.000 корисника услуга компаније.

Лијам је ове године било најпопуларније име међу мушком децом, а након шест узастопних година са трона је скинуо име Џексон. Софија је убедљиво најпопуларније име женских беба.

Међу десет најпопуларнијих имена за дечаке у САД први пут се појавило име Мухамед. Реч је о једном од најпопуларнијих имена на свету, с обзиром на то да је изузетно заступљено у исламском свету.

Међу десет најпопуларнијих имена за девојчице у САД се први пут појавило име Алија, које је из топ-10 избацило Лејлу. Десет најпопуларнијих мушких имена ове године у САД су Лијам, Џексон, Ноа, Ејдан, Грејсон, Кеден, Лукас, Елајџа, Оливер и Мухамед. Десет најпопуларнијих женских имена ове године у САД су Софија, Оливија, Ема, Ава, Арија, Изабела, Амелија, Мија, Рајли и Алија.

Листа се разликује од листе најпопуларнијих имена за бебе коју објављује Администрација социјалне сигурности. На тој листи за 2018. годину име Мухамед се налазило 345. месту, што такође показује велики скок популарности, јер је 2000. године било на 620. месту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала