Почео самит „нормандијске четворке“ у Паризу /видео/

© AP Photo / Ian LangsdonЛидери нормандијске четворке: председник Украјине Владимир Зеленски, председник Француске Емануел Макрон, председник Русије Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел, на почетку састанка у Паризу
Лидери нормандијске четворке: председник Украјине Владимир Зеленски, председник Француске Емануел Макрон, председник Русије Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел, на почетку састанка у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
У Паризу је почео састанак лидера „нормандијске четворке“ о ситуацији у Украјини. У Јелисејској палати састали су се председник Русије Владимир Путин, председник Украјине Владимир Зеленски, председник Француске Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Са десне стране руског председника за округлим столом седи француски лидер Емануел Макрон, а са леве — немачка канцеларка Ангела Меркел. Наспрам Путина седи украјински председник Владимир Зеленски.

​Обновљена четворка разговараће о перспективама за решавање ситуације у источној Украјини.

​„Нормандијски формат“ је дипломатска група коју чине представници Немачке, Русије, Француске и Украјине за решавање ситуације у Донбасу.

Формат је основан у јуну 2014. године и тада су током обележавања 70. годишњице инвазије савезника у Нормандији лидери четири државе први пут разговарали о деескалацији ситуације на југоистоку Украјине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала