Русија би могла Србији да буде оно што је Америка Израелу /видео/

© AP Photo / Дарко ВојиновићСрпска застава на цркви у Банстолу
Српска застава на цркви у Банстолу - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је спремна да у односима са Србијом иде онолико далеко колико Београд сме да иде, што је показао и последњи сусрет председника двеју земаља, Владимира Путина и Александра Вучића у Сочију, сматра новинар Ђуро Билбија, који верује да је за нашу земљу најбоље да с Москвом има односе какве Израел има са САД.

Пример Израела, објашњава Билбија у емисији „Свет са Спутњиком“, показује да нису у праву они који кажу да би то смањи

ло суверенитет Србије, као и да је то тешко изводљиво јер наша земља нема заједничку границу с Русијом.

„Израел је управо захваљујући бланко подршци коју од САД има и кад то не заслужује једна од најсуверенијих држава. А што се тиче границе — не само да је Израел нема са САД него је Вашингтон од њега још даље него Москва од Београда“, примећује Билбија.

Говорећи о значају посете председника Вучића Путину, Билбија указује на то да сви главни правци западне политике подразумевају искорењивање руског утицаја са Балкана, где су добар део посла обавили — у Бугарској, Грчкој, Црној Гори, Северној Македонији и упозорава: „Сад исто покушавају и у Србији зато што не би да им ико смета и желе да ово буде њихово заштићено ловиште“.

Посебан однос Србије и Русије, по примеру Израела и Америке, спречио би управо покушаје такве западне „заштите“, која заправо представља ограничавање суверенитета Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала