Митрополија спотом позива вернике на одбрану светиња у Црној Гори /видео/

© Небојша ПоповићЛитија у Никшићу
Литија у Никшићу - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска православна црква направила је видео којим позива верни народ у Црној Гори на Свету литургију у Никшићу, коју ће служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије и владика будимљанско-никшићки Јоаникије 21. децембра у саборном Храму Светог Василија Острошког.

Света литургија биће одржана поводом предлога закона Владе Црне Горе којим се планира одузимање имовине СПЦ у Црној Гори.

„Да се у сусрет Божићу заједно Богу помолимо и да пред целом јавношћу подигнемо глас против вапијуће неправде која се нашој цркви жели наметнути под видом закона о слободи вере. Устанимо заједнички против отимања цркава и манастира, скрнављења светиња и гробова наших предака. Да заједнички храбро одбијемо подмукли удар на Српску православну цркву, на свету веру нашу и наших отаца, на православље, да бисмо заједно примили благослов Светог Василија Острошког Чудотворца“, стоји у видеу СПЦ.

Подсетимо, планирано је да се предлог закона о слободи вероисповести на дневном реду Скупштине Црне Горе нађе 24. децембра. За сада су посланици Демократске партије социјалиста (ДПС), Бошњачке странке и Социјалдемократске партије (СД) најавили да ће за њега гласати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала