Путин открио ко је пронашао место где му је сахрањен брат

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин испричао је како су добровољци из одреда за потрагу помогли да се пронађе место где је сахрањен његовог брат, који је погинуо током опсаде Лењинграда.

„Трагачи су ми пронашли брата, за ког се испоставило да је био сахрањен на Пискарјовки (данас меморијално гробље, а током опсаде Лењинграда масовна гробница). Родитељи чак то нису ни знали. Само су им послали обавештење да је умро током опсаде и то је све. Трагачи су га пронашли. Чак су пронашли и конкретно место на Пискарјовки. Знам да је то добар и племенит посао“, рекао је Путин на састанку са члановима Савета за људска права.

Њему је током састанка постављено питање о проналажењу гробница жртава политичких репресија.

Председник је рекао да ће наложити Државној думи Русије да размисли о побољшању законодавства у вези са местима масовних гробница. Осим тога, шеф руске државе ће затражити од градоначелника Москве Сергеја Собјањина да помогне Храму Светих новомученика и исповедника Русије у Бутову у ремонту зграде бившег архива Федералне службе безбедности (ФСБ), у којој је планирано отварање музеја жртвама погинулим за веру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала