Русија: Чак и без заставе на Олимпијади сви ће знати ко смо

© Sputnik / Александр Натрускин / Уђи у базу фотографијаДмитриј Бичков
Дмитриј Бичков - Sputnik Србија
Пратите нас
Уколико се деси да наступамо на Олимпијским играма 2020. године у Токију без заставе, свеједно ће сви знати да се такмиче руски спортисти, рекао је председник Федерације спортског пењања Русије Дмитриј Бичков.

„Чак и ако будемо морали да се такмичимо без заставе, сви ћемо знати да је то наш спортиста, јер су његови резултати достигнућа којима се поноси Русија и у које су уложени снага и знање руског спорта! И представници других земаља су свесни тога. Наравно да нам није драго што наша олимпијска историја почиње под таквим околностима, али смо сигурни да ће Олимпијски комитет Русије и Министарство спорта Русије уложити све напоре како би наши спортисти могли да отпутују у Токио“, истакао је Бичков.

Олимпијски кругови у Калињинграду - Sputnik Србија
Уживо: Жесток удар на руски спорт, стижу реакције

Према његовим речима, тренутно су у току припреме за Олимпијске игре 2020. године.

„Припремамо се да адекватно наступимо на Олимпијади 2020. године. Актуелни стандард који одговара кодексу ВАДА укључује и Светско првенство и Олимпијске игре, а не односи се на континентална такмичења“, закључио је Бичков.

Извршни комитет ВАДА је раније саопштио да је Русија изгубила право да организује међународна спортска такмичења и подноси захтеве за њихову организацију. Спортисти не могу да учествују ни на олимпијским, ни на светским смотрама под националном заставом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала