Светска антидопинг агенција званично обавестила Русију о својој одлуци

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаТаблица на згради Руске антидопинг агенције РУСАДА
Таблица на згради Руске антидопинг агенције РУСАДА - Sputnik Србија
Пратите нас
Светска антидопинг агенција (ВАДА) званично је о својим одлукама обавестила Министарство спорта Русије, Руску антидопинг агенцију (РУСАДА), Међународни олимпијски комитет (МОК) и Међународни параолимпијски комитет (ИПЦ), изјавио је за Спутњик генерални директор РУСАДА Јуриј Ганус.

„Званично обавештење о одлукама ВАДА добили смо 9. децембра. У њему су дате информације о роковима и правилима подношења жалбе. Копија овог писма послата је министру спорта Русије Павелу Колопкову, као и генералном секретару МОК-а и извршном одбору ИПЦ-а“, рекао је Ганус.

„Заправо, означен нам је почетак од 21 дана до када треба да донесемо одлуку о жалби. Дана 19. децембра биће одржан састанак Надзорног савета РУСАДА на којем ће се покренути то питање“, казао је Ганус.

У понедељак је Извршни одбор ВАДА једногласно усвојио препоруке Независног одбора за усаглашеност ВАДА (ЦРЦ) и суспендовао руске спортисте са великих међународних спортских такмичења у наредне четири године, укључујући Олимпијске и Параолимпијске игре. Дозволу за такмичење добиће само „чисти“ спортисти из Русије који ће се такмичити у неутралном статусу. За Руску антидопинг агенцију (РУСАДА) наведено је да не поштује светски антидопинг кодекс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала