Жене жртве рата из Српске подржале Хандкеа у Стокхолму

© РТРССкуп подршке Петеру Хандкеу у Стокхолму
Скуп подршке Петеру Хандкеу у Стокхолму - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници српских удружења окупили су се у Стокхолму на скупу подршке Петеру Хандкеу, добитнику овогодишње Нобелове награде за књижевност.

Представнице Удружења жена жртава рата из Републике Српске организовано су дошле у Стокхолм како би подржале аустријског писца, преноси РТРС.

Председница Удружења Божица Живковић Рајилић рекла је да су представнице тог удружења дошле у главни град Шведске како би организовано пружиле подршку Хандкеу, који је један од оних људи који су задужили човечанство јер су говорили истину, што је данас ретко.

„Хандке је пренео истину у својим делима, истину која остаје будућим генерацијама и ми га подржавамо, као и све људе који говоре тачно и исправно и који размишљају својом главом, а не по плаћеним медијима и туђим наруџбинама“, рекла је она.

Рајилићева је у име Удружења жена жртава рата из Републике Српске честитала Хандкеу.

У главном граду Шведске, испред дворане у којој је одржана свечана церемонија доделе награде, истовремено је одржан протест бошњачких удружења.

Окупљени су минутом ћутања одали почаст жртвама злочина у Сребреници 1995. године, као и жртвама ратних дејстава у целој БиХ, пренела је Анадолија.

© AP Photo / Karin WesslenПротест у Стокхолму против доделе Нобелове награде Петеру Хандкеу
Жене жртве рата из Српске подржале Хандкеа у Стокхолму - Sputnik Србија
Протест у Стокхолму против доделе Нобелове награде Петеру Хандкеу

Од када је објављено да је Хандке овогодишњи нобелов лауреат нису престали напади на њега из дела западне интелектуалне заједнице, али и бошњачких политичких кругова, пише РТРС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала