ЕУ продужила санкције Русији

© Sputnik / Алексеј Витвицки / Уђи у базу фотографијаАнтируске санкције ЕУ
Антируске санкције ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Савета Европе Шарл Мишел званично је потврдио да Европска унија продужава економске санкције против Русије на још шест месеци.
„Саслушали смо извештај Француске и Немачке након самита у ’нормандијском формату‘ који је одржан у Паризу 9. децембра. То је била могућност да се размене мишљења о ситуацији у региону и да се донесу одлуке о продужавању санкција на додатних шест месеци“, рекао је он након окончања самита ЕУ.

Према његовим речима, ЕУ сматра да је имплементација свих тачака Минског споразума изузетно важна ствар, због чега ЕУ мора да буде веома пажљива приликом доношења било каквих одлука.

Реакција руске Државне думе

Продужавање санкција са собом не носи никакве економске претње по питању Русије, изјавио је посланик руске Државне думе Михаил Шеремет.

„Штавише, те санкције су нас ујединиле и помогле да решимо бројна економска питања која су нам висила над главама“, истакао је.

Шеремет је навео и да је став ЕУ по питању Русије крајње неконструктиван, те да је бескорисно вршити такву врсту притиска.

Реакција Крима

Лидери ЕУ су фактички кренули на „све или ништа“ усвојивши одлуку о продужавању санкција Русији, ставивши под претњу економску ситуацију саме Уније, изјавио је заменик председника Скупштине Крима Владимир Бобков.

„Нажалост, то је била очекивана одлука. Међутим, санкције доказују да се Русија налази на исправном путу заштите сопствених националних интереса“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала