ФСБ: Ухапшени терористи ДАЕШ-а који су припремали нападе у Москви

CC BY-SA 3.0 / SpetsnazAlpha / SpetsnazAlphaПротивтерористичка јединица Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), Алфа група
Противтерористичка јединица Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), Алфа група - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) разоткрила је и ухапсила групу терориста који су планирали да изведу терористичке нападе у Москви.

Како се наводи, реч је о припадницима терористичке организације ДАЕШ, међу којима су двојица држављана Руске Федерације, а тројица земаља Централне Азије.

Приликом претреса пронађена су средства за комуникацију са инструкцијама, као и тајно склониште у којем су се налазиле аутоматске пушке „калашњиков“, пиштољи, муниција, као и импровизоване експлозивне направе.

Против њих је подигнута оптужница за организацију терористичких напада, а тренутно се спроводи истрага да ли је било још умешаних људи.

ФСБ подсећа да је директор ове службе Александар Бортников недавно изјавио да су руске безбедносне службе од почетка године разоткриле 78 ћелија међународних терористичких групација, као и да су пресечене све њихове терористичке активности на територији Руске Федерације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала