Русија: Тестирање америчке ракете показује да су је САД развијале упркос одредбама Споразума

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПоглед на пословни центар Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви
Поглед на пословни центар Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор одељења за питања неширења и контроле оружја при Министарству иностраних послова Русија Владимир Јермаков прокоментарисао је америчко тестирање ракете, рекавши да то показује да се њен развој спроводио много раније, у време док је још увек био на снази Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.

„Забринути смо и узећемо то у обзир“, рекао је он подсетивши да је Споразум о ликвидацији ракета кратког и средњег домета био на снази до 2. августа.

Такође је подсетио и на чињеницу да су САД још у августу, одмах након иступања из Споразума, тестирале још једну крстарећу ракету, која је такође била забрањена.

Министарство одбране САД извршило је тестирање ракете која би била забрањена Споразумом о нуклеарним ракетама средњег домета (ИНФ), на шта су неки заговорници контроле наоружања из САД рекли да се тиме ризикује непотребна трка у наоружању са Москвом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала