Тежак пут до Олимпијских игара: Рукометашице Србије добиле ривалке у квалификацијама за Токио 2020.

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUРукометашице Србије после утакмице са Данском
Рукометашице Србије после утакмице са Данском - Sputnik Србија
Пратите нас
Женска рукометна репрезентација Србије заузела је шесто место на светској смотри, а чини се да је добила и најтежу групу у квалификацијама за Олимпијске игре у којој су Кина, Мађарска и европска репрезентација која освоји бронзу на Светском првенству.

Дефинитивно, најбоље је било заузети седмо место на Светском првенству у Јапану (само један ривал у групи из Европе), али калкулације су нашим девојкама биле забрањене, пишу „Новости“.

У борби за два места која воде у Токио, у другој квалификационој групи, екипи Љубомира Обрадовића ривали ће бити Кина, Мађарска, те бронзане са Светског првенства (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).

Кинескиње су бронзане са Првенства Азије, одржаног прошле године у Јапану, а на овом СП су заузеле 23. место.

Мађарице су седмопласиране са прошлогодишњег Европског првенства, а на Светском првенству у Јапану заузеле су тек 14. место.

Последња три Интерконтинентална олимпијска квалификациона турнира одиграће се од 19. до 22. марта, а домаћини још нису познати.

Рукометашице Црне Горе играће на турниру Групе 3, у којој су још Румунија, Северна Кореја и четвртопласирана селекција са СП у Јапану (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).

Групу 1 за сада чине Шведска, Аргентина и Сенегал, а четврта екипа ће бити вицешампион света (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).

Рукометашице Србије рано јутрос су изгубиле од Црне Горе са 28:26 (13:12) у мечу за пето место на Светском првенству у Јапану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала