Црна Гора се све више наоружава: После Турске и Америке, стиже оружје из Израела

© AP Photo / Ariel SchalitИзраелска војска
Израелска војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Црна Гора ће од компаније „Елбит“ из Израела купити наоружање за борбена возила, саопштио је министар одбране Предраг Бошковић, наводећи да ће двије пјешадијске чете бити комплетно опремљене.

Уочи посјете Израелу, Бошковић је рекао да је Влада договорила да Црна Гора уђе у аранжман са Израелом и њеном компанијом „Елбит“ како би наоружала борбена возила.

Он је казао да је то спој који ће омогућити најбољу могућу опремљеност припадника Војске Црне Горе, а прије свега пјешадијских јединица.

„То нам је био план, да двије пјешадијске чете ВЦГ опремимо лакооклопним возилима, како бисмо им омогућили да могу без излагања опасности извршавати своје задатке, а на најбољи могући начин омогућити њихово партиципирање у међународним мисијама“, рекао је Бошковић.

Он је подсјетио и да ће Турска Војски ЦГ донирати 16 милиона евра за обнову комплетног возног парка, прије свега транспортног програма.

„На тај начин ће, након што су набављени хеликоптери, бити заокружен један велики процес модернизације ВЦГ“, рекао је Бошковић.

Подсјетимо, портал „Балканска безбједносна мрежа“ крајем новембра навео је да је у буџету Црне Горе за 2020. годину предвиђено да се узме кредит од 35 милиона евра за набавку борбених станица на даљинско управљање за наоружавање лаких оклопних возила ЈЛТВ, чију је набавку ЦГ уговорила са властима САД.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала