Порука из Ватикана: Папина посјета Црној Гори незамислива без пристанка Српске православне цркве

© Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија
Пратите нас
„Ватикан њуз“, официјелни портал чија је мисија да свакодневно извјештава о активностима папе Фрање и Римокатоличке цркве у свијету, наводи да би било незамисливо да папа посјети Црну Гору без пристанка Српске православне цркве (СПЦ), те да би то учинио папа би прво морао да посјети Србију.

У чланку посвећеном посјети премијера Црне Горе Душка Марковића Ватикану, медиј Свете столице, између осталог, наводи да је Црна Гора једна од најмањих држава у Европи, те да иако је увела евро као валуту, још није постала дио Европске уније.

Додаје се да је већина становништва у Црној Гори „српско православно и да римокатолици имају само двије епархије са око 20.000 вјерника“, као и да „никада није било папске посјете земљи, која је независна од 2006. године“.

„Такође, то би било незамисливо без пристанка Српске православне цркве. Да би то учинио, папа би прво морао да посјети Србију“, закључује се у извјештају „Ватикан њуза“.

Подсјетимо, црногорски премијер Душко Марковић саопштио је након аудијенције код папе да ће поглавар Римокатоличке цркве сљедеће године посјетити Црну Гору, као и да ће датум посјете бити усаглашен накнадно. Ту вијест пренијели су сви црногорски медији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала