Песков: На самиту „Нормандијске четворке“ није било судбоносног пробоја

© REUTERS / POOLПредседници Украјине и Русије, Владимир Зеленски и Владимир Путин, долазе на самит "нормандијске четворке" у Јелисејској палати у Паризу
Председници Украјине и Русије, Владимир Зеленски и Владимир Путин, долазе на самит нормандијске четворке у Јелисејској палати у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да на минулом самиту „Нормандијске четворке“ у Паризу није било судбоносног пробоја.
„Обновљен је нормандијски формат преговора након дуге паузе. Да ли је постигнут судбоносни пробој? Није“, рекао је Песков.

Претходно је портпарол Кремља рекао да је неумесно говорити о томе ко је био победник самита „Нормандијске четворке“ (Русија, Немачка, Француска, Украјина), пошто су сви учесници имали један циљ — предузимање напора за решавање конфликта на југоистоку Украјине.

Раније је лист „Комерсант“ јавио да је на самиту „Нормандијске четворке“, наводно, немачка канцеларка Ангела Меркел назвала председника Русије Владимира Путина победником овог догађаја.

Подсетимо, самит „Нормандијске четворке“, на ком су учествовали немачка канцеларка Ангела Меркел, као и председници Француске, Русије и Украјине, Емануел Макрон, Владимир Путин и Владимир Зеленски, одржан је 9. децембра у Паризу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала