Песме које су обележиле деценију: Ово је 10 најгледанијих музичких спотова у последњих 10 година

© AP Photo / Lynne SladkyПевачи Луис Фонси и Деди Јенки на додели награда Латин Билборд на Флориди
Певачи Луис Фонси и Деди Јенки на додели награда Латин Билборд на Флориди - Sputnik Србија
Пратите нас
Нова година је време када се „своде рачуни“, подвлачи црта, а крај 2019. заокружиће и претходну деценију, па је ово прави тренутак да се подсетите песама које су обележиле период од 2010. до 2019. године.

Јутјуб је објавио листу најуспешнијих музичких спотова у овој деценији, а иако највећи број места заузимају уметници са енглеског говорног подручја, у топ-10 се пробило и неколико „егзотичнијих“ нумера, пише „Форбс“.

Клипови који су се нашли међу десет најгледанијих укупно су на тој платформи прегледани више од 37 милијарди пута, а листа изгледа овако:

1. Луис Фонси и Деди Јенки — Despacito (више од шест и по милијарди прегледа, уједно и најгледанији клип на Јутјубу). Ово није први рекорд који је оборио популарни шпански летњи хит — претходно је 2018. ушао у Гинисову књигу.

2. Ед Ширан — Shape of You (више од четири и по милијарде прегледа). Прва песма која је дошла до две милијарде слушања на платформи Спотифај.

3. Виз Калифа — See You Again (више од четири милијарде прегледа). Нумера из филма „Паклене улице 7“, уједно и омаж глумцу Полу Вокеру, који је погинуо у саобраћајној несрећи пре него што се филм нашао у биоскопима.

4. Марк Ронсон и Бруно Марс — Uptown Funk (више од три милијарде и седамсто милиона прегледа). Песма која буди носталгију осамдесетих својим фанки звуком задржала се 2015. године на врху Билбордове топ-листе чак 14 недеља заредом.

5. Сај — Gangnam Style (близу три и по милијарде прегледа). Први клип који је премашио милијарду прегледа у историји најпопуларније видео-платформе.

6. Џастин Бибер — Sorry (више од три милијарде прегледа). Нумера са четвртог албума канадског певача који се на музичку сцену пробио као тинејџер.

7. Марун фајв — Sugar (више од три милијарде прегледа). Спот за ову песму инспирисан је популарном комедијом „Ловци на деверуше“.

8. Кети Пери — Roar (близу три милијарде прегледа). Једина жена на овој листи, поп дива Кети Пери обележила је рани период ове деценије.

9. OneRepublic — Counting Stars (више од две милијарде и осамсто милиона прегледа). Један од најпопуларнијих америчких бој бендова у овој деценији заузео је претпоследње место на листи синглом са свог трећег албума.

10. Ед Ширан — Thinking Out Loud (више од две милијарде и осамсто милиона прегледа). Енглеска звезда је једини музичар са две песме међу десет најгледанијих.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала