Конференција о Тесли на Менхетну: Шетња кроз Америку и Канаду са српским генијем

© TNFУ духу Тесле
У духу Тесле - Sputnik Србија
Пратите нас
Конференција „У духу Тесле“ биће одржана у суботу 11. јануара 2020. године у хотелу „Њујоркер“ у Њујорку.

У јутарњем програму представиће се бројне организације и појединци који су урадили нешто значајно у домену промоције Теслиног живота и дела. Између осталог, биће представљен и одломак из романа „Нина од Арабије“ о Тесли и Марку Твену, који чита глумац Ненад Ненадовић.

Један од јунака романа „Нина од Арабије“ је и Никола Тесла, а ово је уједно и први роман на Балкану који се читаоцима представља виралним путем, кроз „оживљене“ и свима доступне одломке на Јутјубу, које читају познати глумци из Србије.

У другом делу програма „Tesla ways — путевима Тесле кроз Америку и Канаду“, биће приказан нови сајт и софтвер који ће нам показати сва места у којима је Тесла боравио и радио 60-ак година, колико је живео у Америци.

Посетиоци Њујорка, али и целе Америке и Канаде, моћи ће преко својих паметних телефона, преко ГПС координата, доћи на лице места и добити много информација о Теслином раду, у то време и на том месту.

Трећи део програма је „Како направити Тесла клуб“ у својој школи, факултету или заједници.

Конференцију о Тесли пратиће и уметничка изложба посвећена Тесли са уметницима који су направили најбоље радове у протеклих 12 месеци.

У вечерњим часовима на програму је сусрет „Теслин Народ“, панел дискусија коју ће водити популарна српска глумица Катарина Радивојевић.

Осмо издање овог скупа одржава се у организацији Теслине научне фондације (ТНФ), у сарадњи са Генералним конзулатом Србије у Њујорку. 

„Ово је тек почетак, планирамо и документарни филм на исту тему, као и монографију. Срећан сам јер ће на конференцију стићи учесници из Србије, Русије, Канаде, Немачке, Хрватске и Америке“, каже Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала