Путин забранио бившим припадницима ФСБ да напуштају земљу

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са представницима штаба за безбедност Светског првенства у фудбалу 2018.
Председник Русије Владимир Путин са представницима штаба за безбедност Светског првенства у фудбалу 2018. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је закон којим се омогућава увођење привремене забране изласка из земље грађанима који напусте службу у органима Федералне службе безбедности (ФСБ).

Привремено ограничење изласка из Русије ће почети од тренутка када грађанин напусти своју функцију у ФСБ-у и важиће пет година.

Заменица председника комитета Савета Федерације за уставно право Људмила Бокова је објаснила да тренутни закон већ садржи привремено ограничење права држављана Русије на излазак из земље, у случају да он ради у органима ФСБ-а. Предвиђена је и могућност увођења забране изласка из земље до истека одговарајућег уговора војног лица. Сенаторка је нагласила да закон предвиђа да се прошири списак ових ограничења од тренутка напуштања службе.

Шеф комитета Савета Федерације за законодавство Андреј Клишас је нагласио да се ова мера предузима у циљу безбедности самих припадника органа ФСБ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала